Védettségi igazolvánnyal és védettségi applikációval kapcsolatos információk

Kedves Vendégeink!

Szállodánk Magyarország Kormányának rendelete értelmében 2021. május 22-től az oltással rendelkező Vendégeink védettségének igazolására a kártya alapú védettségi igazolvány mellett, az EESZT Védettségi Igazolvány Applikációt is elfogadja. Kérjük, hogy az applikációt elsősorban abban az esetben használják, ha még nem áll rendelkezésükre a plasztik kártya alapú védettségi igazolvány.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vírusfertőzésen való átesés igazolására a jövőben is kizárólag a védettségi igazolvány (plasztik kártya) fogadható el.

Az EESZT applikáció használata regisztrációhoz kötött, valamint ügyfélkapu szükséges hozzá.

Külföldi védettségi igazolvány azokból az országokból érkező vendég esetében fogadható el, mely országok a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló KKM rendeletben szerepelnek, ezen országok listája megtalálható a kormány.hu oldalon.

A védettségi igazolvány/igazolás továbbra is csak arcképes igazolvánnyal együtt érvényes, mely lehet személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél.


IDE kattintva minden fontos információt megtalálhatnak az applikációval kapcsolatosan.

Az alkalmaz használatának lépései a Vendégeink részéről:

1) Töltse le az EESZT mobilalkalmazást a telefonjára!

2) Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).

3) Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.

4) A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.

5) Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!

6) Válassza ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát.

7) Ha Ön olyan helyre megy, ahol védettségi igazolvány szükséges, a szolgáltató az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizheti az Ön oltásának meglétét.

A szolgáltatók a vendégek/látogatók beléptetésekor tehát az EESZT Covid Control applikációval tudják ellenőrizni, hogy a vendég/látogató oltott-e vagy sem. Ehhez a szolgáltatóknak ezt az EESZT Covid Control applikációt kell letölteniük.

Kezdetben lehetséges, hogy történhetnek technikai fennakadások, így szíves türelmüket kérjük. 

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal Kollégáinkhoz. 

+36 52 362 144