Általános szerződési feltételek

1. A Szolgáltató adatai:

Cím: Hotel Apolló Kft. 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 21.
Levélcím: u.a.
Szolgáltatás helyszíne: Hotel Hőforrás, 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 21.
Telefon: (06-52) 362-144
E-mail:ertekesites@hotelhoforras.hu
Internet: http://www.hotelhoforras.hu  

2. A Szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei:

a) a szolgáltatás megrendelése:

A megrendelést minden esetben írásban (telefax, telex, e-mail, stb.) kell megküldeni a szállodának.
A megrendelésnek tartalmaznia kell a vendég nevét, címét, az érkezés és távozás pontos időpontját, a szobatípust, valamint a szolgáltatások (étkezés, program, közlekedés) pontos megnevezését.
A megrendeléskor félreérthetetlen módon közölni kell a szállodával, hogy a vendég milyen kategóriájú és típusú szobát szeretne megrendelni.
Az étkezések megrendelése történhet a szállásmegrendeléssel egy időben, de legkésőbb a teljesítés előtt 24 órával.
A szállodai szobák minden esetben legalább a „Hotel Hőforrás szállodai Alapcsomag” tartalmával megegyező tartalmú szolgáltatásokkal rendelhetők meg.
A szálloda minden megrendelést írásban igazol vissza (e-mail, postai levél).
A Hotel Hőforrás szálloda által alkalmazott „Hotel Hőforrás szállodai Alapcsomag” tartalmát jelen Általános Szerződési Feltételek I.sz. Melléklete foglalja magába.

b ) az ajánlatok érvényessége:
A Hotel Apolló Kft. ajánlatai - a napi szobaárak kivételével - csak korlátozott mennyiségű szobakapacitással állnak a Vendégek rendelkezésére. Az ajánlatok összeállítása a legnagyobb gondossággal készült, az esetleges hibákért, elírásért felelősséget nem vállalunk. Szobák korlátozott számban állnak rendelkezésre, rendszerünkben a megrendelések beérkezési sorrendjében rögzítjük a szobafoglalásokat. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a foglaltság függvényében az árak emelekedhetnek. 

c) a szolgáltatás lemondása:
A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa megrendelt szolgáltatások esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja az érintett szállodát.

d) a szállodába történő érkezés-távozás:
A szállodai szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a hazautazás napján 10:00 óráig kell elhagyni.

3. Fizetési feltételek:

A megrendelt szolgáltatások ellenértéke fizethető átutalással, illetve a helyszínen készpénzzel, hitelkártyával, valamint SZÉP-kártyával (hatályos jogszabályoknak és felhasználási szabályzatnak megfelelően). Átutalás esetén - amennyiben a szállodával, illetve a helyfoglalási irodával kötött szerződés másként nem rendelkezik - a megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Vendég köteles az érkezés előtt az illetékes szálloda bankszámláján jóváírni.

4. Lemondási feltételek:

a) Egyéni megrendelések esetén kötbérmentes lemondásra – amennyiben a vendéggel megkötött egyedi megállapodás másként nem rendelkezik - az érkezést megelőzően három nappal van lehetőség. Amennyiben a Vendég a rendelését nem mondja le a megfelelő határidőig, a kötbér mértéke a foglalási díj összegének 30%-a. A Vendég távolmaradása esetén a teljes foglalási díj 100%-a kötbérként kerül felszámításra, melyről a szálláshely átutalásos számlát állít ki a vendég nevére és címére.
Csoportos megrendelés esetén egyedi üzletkötéskor kerül sor a lemondási feltételek rögzítésére.

Kuponos megjelenések esetén érvényes lemondási feltételek: 

b) A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa megrendelt szolgáltatások esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja az érintett szállodát. Amennyiben a kupon összege befizetésre került a szálloda részére, és a Vendég a foglalását az érkezést megelőző 7 napig lemondja, úgy a csomagfoglalás kapcsán az elutalt összeg kezelési költséggel csökkentett értéke utalható vissza a Vendég részére. Abban az esetben, ha a Vendég az összeget elutalta, de a foglalását az érkezést megelőző 7 napon belül mondja le, úgy az elutalt összeg 70%-át téríti vissza a szálloda a Vendég részére. Amennyiben a Vendég a helyszínen dönt úgy, hogy nem kívánja a szálloda szolgáltatásait igénybe venni, vagy nem jelenik meg a lefoglalt időpontban, úgy a korábban elutalt összeg maximum 50%-át téríti vissza a szálloda a Vendég részére.

5. Áraink:

A Hotel Apolló Kft. által kiadott árak minden esetben tartalmazzák a nyomtatás időpontjában érvényes, törvényben meghatározott ÁFA-t, nem tartalmazzák azonban az idegenforgalmi adót, amelyet a szolgáltatás helyszínén kell megfizetni. Az idegenforgalmi adó mértéke: 500 Ft/fő/éj /18 év felett. Az árak nem tartalmazzák továbbá az oda- és visszautazás, valamint az idegenvezetés díját sem.

Az árak - a 7/2001. (III.29.) GM rendelet 7. §-a alapján - a szolgáltatás nyújtásának helyén, jogszabálynak megfelelő módon kerülnek feltüntetésre. A Vendég a szolgáltatás díjáról a szálloda recepcióján is megfelelő tájékoztatást kaphat a szolgáltatásnyújtás megkezdése előtt.

A Hotel Apolló Kft. az árváltozás jogát fenntartja.
Az aktuálisan érvényesítésre kerülő árakat a szálloda a megrendelés visszaigazolásában közli. A szálloda árainak aktuális alakulásáról tájékoztató a Hotel Hőforrás honlapján (www.hotelhoforras.hu ) található.


A szállodai szolgáltatások időszakonként kerülnek számlázásra. Egy időszaknak az igénybevett szállodai szolgáltatás kezdő és befejező időpontja közötti időtartam minősül. A vonatkozó, hatályos jogszabályok alapján az ÁFA-törvény szerinti teljesítési időpont a vendég távozásának napja.

5. Egyedi szolgáltatások:

a) gyermekkedvezmények:
A kedvezmények kizárólag a szülőkkel együtt utazó gyermekekre érvényesek, diákcsoportokra nem vonatkoznak.

b) félpanziós ellátás:
Az érkezés napi vacsorától az elutazás napi reggeliig szól. A köztes napokon a vendég szabadon választhat az ebéd és a vacsora között. Egy éjszakai szállás foglalása esetén amennyiben a vendég éttermünk nyitvatartási ideje után érkezik meg szállodánkba - melyről előzetesen tájékoztatja szállodánkat - a félpanzióval egyenértékű hidegcsomagot biztosítunk. Csoportos foglalás esetén az étkezések időpontját a megrendelésben és a visszaigazolásban rögzíteni kell. Felhívjuk Vendégeink szíves figyelmét, hogy szállodánkban egyedi étkezési igények (glutén-, laktóz-, tejmentes, valamint a diabetikus étkezés) kielégítésére nincs lehetőség. Szíves megértésüket köszönjük.

c) programok:
A programajánlatokról, azok aktuális árairól a szálloda a szállás lefoglalásakor, illetve a vendég ott tartózkodása alatt ad felvilágosítást. A Hotel Hőforrás egyes programjai csak meghatározott minimum létszám esetén indulnak.
A programokról szóló tájékoztató a szálloda recepcióján található.

d) gyógyászati szolgáltatások:
A Hotel Hőforrás szállodában igénybe vett gyógyászati szolgáltatások esetében a helyszínen feltüntetett térítési díj fizetendő.

e) parkolás
A szálloda zárt, őrzés nélküli parkolóval rendelkezik. Parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A parkolóban a KRESZ szabályai az irányadóak.

6. Reklamáció:

A szállodai szolgáltatás ideje alatt felmerülő esetleges panaszok esetén a Vendég az elutazás időpontjáig a szálloda recepcióján, írásban élhet kifogással. A szálloda a panaszokat lehetőség szerint három napon belül kivizsgálja, de azokra a fogyasztóvédelmi törvény rendelkezése szerint legkésőbb a panasz bejelentésétől számított 30 napon belül köteles érdemben reagálni.
A szálloda szobáinak bútorzata eltérő lehet, így a weboldalon lévő képek tájékoztatás jellegűek. 

7. Kártérítés:

A szálloda az általa okozott károkért a vonatkozó jogszabályok szerint felel.
Amennyiben a vendég a helyszínen elmulaszt panaszt tenni, a későbbiekben kártérítésre nem jogosult.

8. Házirend szabályai

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény értelmében - tekintettel arra, hogy szállodánkban gyógyászat is üzemel - a szálloda egész területén, ideértve a
  • vendégszobákat és azok erkélyeit, 
  • közösségi tereket, 
  • szálloda belső udvarát (kivéve a kijelölt dohányzóhely területét)

TILOS DOHÁNYOZNI!

Dohányozni kizárólag az arra kijelölt területeken lehetséges. 

Kérjük, hogy a jogszabályban foglaltakat - a többi vendégre is tekintettel - szíveskedjenek tiszteletben tartani. Mivel a jogszabály az ellenőrzési kötelezettség elmulasztása esetén az üzemeltetőre legalább 1.000.000 Ft összegű egészségvédelmi bírság kiszabását írja elő, munkatársaink kötelesek a jogszabállyal ellentétes magatartást tanúsító Vendégeket a jogkövető magatartásra figyelmeztetni. 
Amennyiben a Vendég bizonyíthatóan megszegte a jogszabályi előírásokat, úgy a nem rendeltetésszerű használatért köteles a szálloda részére a helyszínen kártérítést fizetni. 
A kártérítés mértéke 30.000 Ft. 

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy szállodánk kisállatokat maximum 10 kg súlyig fogad (kutya és macska). 
A kis kedvenceket minden esetben a gazdikkal egy szobában, ellátás nélkül tudjuk fogadni. 
Kisállat elhelyezés ára: 2.000 Ft / kisállat / éjszaka

Felhívjuk fiogyelmüket, hogy a kedvenceket a fürdőrészlegbe, az étterembe és az udvarra bevinni tilos. 

A Vendég a szobafoglalással kijelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megismerte, azokat tudomásul vette.


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. sz. MELLÉKLETE

ÉRVÉNYES 2018. JANUÁR 1-TŐL IGÉNYBEVETT SZOLGÁLTATÁS ESETÉN

„HOTEL HŐFORRÁS SZÁLLODAI ALAPCSOMAG” TARTALMA:

Szállás étkezés nélkül, fürdőhasználat a nyitva tartási idő függvényében (beltéri gyógy- és pezsgőmedence, finn szauna), időszakosan kültéri úszó- és tanmedence használat, Wifi, Áfa.