Hajdúszoboszló látványosságai

Megismertetjük Önnel Hajdúszoboszlót

Hajdúszoboszlót a napfény városaként is emlegetik. Áldásos hatású gyógyvizei mellett a nyári napsütés is bearanyozza az üdüléseket. Hotelünk Vendégei előszeretettel fedezik fel a város látványosságait a nyaralásuk alatt, valamint nagy örömmel látogatnak el a városi programokra is.

Az egyik legnépszerűbb fürdőváros számos látnivalót és programlehetőséget rejt magában. A hotelből elindulva körbejárható a város központja.

A Hősök teréből nyíló Bocskai utcán található az 1776–ban épült késő barokk stílusú római katolikus templomot, amelynek érdekessége, hogy még krakkói érsek korában II. János Pál pápa is tett itt látogatást.

A Bocskai utcán négy múzeum is van, amelyek bemutatják Hajdúszoboszló várostörténeti és a környék néprajzi értékeit.
Érdemes meglátogatni a helytörténeti és a néprajzi múzeumot, valamint a képtárat is, ahol az állandó kiállítások mellett időszakos tárlatokat láthatnak az idelátogatók. Valamint a Harangházat is érdemes útba ejteni, mely közvetlen a fürdővel fel szemben lévő parkban található.

A legújabb létesítmény a Hajdúszoboszlói Nemzetközi Modern Múzeum, amelyben kortárs alkotásokat mutatnak be. Egy kis kitérővel érdemes elsétálni a Gönczy Pál utcára is, ahol a szakközépiskola és kollégium parkjában áll az az emlékmű, amelyet a 17. századi török bosszúhadjárat áldozatainak emlékére emeltek. És természetesen nem lehet kihagyni a fazekas–múzeumot sem, ahol a híres nádudvari fekete kerámia Hajdúszoboszlón élő és alkotó mestereinek munkáiban gyönyörködhetünk.

haranghaz.jpg


Hajdúszoboszlói programokVendégeink nyaralásuk alatt számos hajdúszoboszlói program részesei lehetnek. Gasztrofesztiválokkal, találkozókkal, szabadtéri rendezvényekkel várják az ide látogatókat.

Ha szeretne részt venni egy-egy eseményen üdülése alatt, nézze meg milyen programokkal várják a látogatóinkat!